Het stadsbestuur hanteert een soort van inspraakwandeling met buurtbewoners als een nieuwe vorm van communicatie. Zaterdag stond er eentje op het programma met de bewoners van de Markgravenstraat en omgeving.

Er werd gewandeld langs de plaats van de toekomstige kunstencampus, het Marie Van Heteren-plein en de voormalige recyclagefabriek in de Markgravenstraat.

Daar werden de gasten vergast op een Afrikaans hapje dat door Ben Johnson, de leider van de Afrikaanse kerk, werd aangeboden.

De kunstencampus die normaal gezien tijdens deze legislatuur nog wordt gerealiseerd, moet de buurt nieuw leven inblazen. De 100 extra parkeerplaatsen die voorzien worden, zijn meer dan welkom.

Stiekem hopen de buurtbewoners ook dat de voormalige recyclage- en textielfabriek nieuw leven wordt ingeblazen. Het robuuste gebouw kan gerenoveerd worden en net zoals in Antwerpen is gebeurd heel wat gezellige studio's, appartementen en lofts krijgen. Dat kan mogelijk zijn rond een binnenplein.

Vragen over de plannen met volgens de buurtbewoners 'deze stadskanker', werden met de glimlach afgewimpeld. Het dossier zit muurvast.

De reacties van de buurtbewoners op de inspraakwandeling gingen van leerrijk tot 'We laten ons geen zand in de ogen strooien, 20 jaar is lang'.

Foto's : J.V.